Golvslipning

Vi kan alla typer av golv |

Borlänge | Falun | Avesta | Säter | Smedjebacken | Hedemora

Golvslipning i södra Dalarna

När det gamla golvet blivit slitet behöver man undersöka vilka alternativ som finns. När det handlar om massiva trägolv eller andra golv av hög kvalité går det ofta utmärkt att slipa om det istället för att lägga ett nytt golv. När det gamla golvet blivit slitet behöver man undersöka vilka alternativ som finns. När det handlar om massiva trägolv eller andra golv av hög kvalité går det ofta utmärkt att slipa om det istället för att lägga ett nytt golv.

Alla golv behöver underhållas kontinuerligt för att hålla länge. Det gäller oavsett material och ålder. Men med ett golv av bra kvalitet ökar chansen att det går att slipa om och ytbehandla det för att få ett helt nytt golv. Vi på Säter Golvtjänst kommer gärna ut till dig och besiktar ditt golv om du är osäker på om det kan slipas om eller ej. Vi är verksamma i Borlänge, Falun, Säter, Smedjebacken, Hedemora och Avesta. 

Kontakta oss via formuläret så hjälper vi dig.

Anledningar till golvslipning

Det finns flera skäl att man vill göra en golvslipning. På ett i övrigt fräscht golv kan man ta bort ojämnheter och repor och sedan ytbehandla det för att återfå finnishen från när golvet var nylagt. Eller så vill man efter slipningen skapa ett nytt och mer passande utseende som passar den övriga inredningen. Det kan man göra genom att måla om det eller lacka det.

Olika golvsorter

Ett gammalt trägolv av god kvalitet kan man slipa om nästan hur många gånger som helst. Golv av ek, ask, bok och liknande är exempel på hårda träslag som passar extra bra att slipa om. Men även mjukare träslag som furu och björk går att slipa om förutsatt att det inte är för tunt. Det går även att slipa om betonggolv med bra resultat.  

golvslipning

Golvslipning av högsta kvalitet