Textilgolv

Vi kan alla typer av golv |

Borlänge | Falun | Avesta | Säter | Smedjebacken | Hedemora

Textilgolv gör skillnad

Det finns många olika typer av textilgolv. Det är svårt att slå ett vackert, mjukt och varmt textilgolv. Det ger hela rummet ett varmt och harmoniskt intryck. Det är vanligt med tuftade mattor, vävda och nålfiltsmattor. Textilgolv har även ljudisolerande egenskaper och är lätta att sköta.

Vi har lång erfarenhet och har lagt oräkneliga textilmattor genom åren. Vi är verksamma i Borlänge, Falun, Säter, Smedjebacken, Hedemora och Avesta och tar uppdrag från både företag och privatpersoner. 

Tuftade mattor

Man tillverkar dessa mattor i så kallade tuftmaskiner och de är vanligen gjorda i syntetmaterial. I maskinen sticks det in massor med öglor med hjälp av speciella nålar. Öglorna fixeras sedan med bindemedel och på baksidan läggs en beläggning av latexskum eller textil. Det går att välja på skuren eller öglad lugg eller med en kombination. Öglehöjden går att variera vilket ger stora mönstervariationer. Det finns också tuftade mattor med tryckta mönster.

Vävda mattor

Det går att få vävda mattor i flera utföranden, Axminster, Velvet, Wilton och Flatvävt. Skillnaden mellan dessa är omönstrat och mönstrat och bindningen av luggarnet. Baksidan på dessa vävda mattor är oftast jute och bomull. Det finns en stor mängd av färger och mönster att välja på. De tillverkas med skuren lugg (velour) eller med öglad (bouclé).

Nålfiltsmattor

Dessa mattor har flera skikt av kardade fibrer som sammanförts med nålar och liknar filt. Det går att få nålfiltmattor med eller utan belagd baksida. Dessa går att få med en mängd olika mönster och färger.

Skötsel av textilgolv

Det rekommenderas att dammsuga ett textilgolv 1-2 gånger i veckan. Det är är mest effektivt att använda ett borstvalsmunstycke för att lättare komma åt smuts och damm i botten på mattan. Allergirisken i samband med textilgolv har försvunnit eftersom dagens material har utvecklats enormt och det gäller även dagens förbättrade städutrustning. Tester har till och med bevisat att dammen binds i mattan istället för att virvla runt, vilken gör textilgolvet bättre än vanliga golv ur allergisynpunkt.

Är du intresserad av att skaffa någon form av textilgolv? Kontakta oss så hjälper vi dig.

 

blått textilgolv

Vi hjälper dig när du behöver ett textilgolv